Subsidieregeling elektrisch rijden

Ontvang nu 4.000 euro subsidie + 4.000 euro Nissan Zero Emission Bonus bij aanschaf van een nieuwe Nissan LEAF

Een elektrische Nissan is nu wel heel interessant voor de particulier!

Wil jij als particulier een elektrische auto aanschaffen of privé leasen? Dan hebben we goed nieuws! Je kunt nu subsidie aanvragen voor een volledig elektrische Nissan Leaf, E-NV200 of E-Evalia.  De subsidie bedraagt maar liefst 4.000 euro voor een nieuwe elektrische auto en 2.000 euro voor een gebruikt elektrische auto.

Emissievrij autorijden moet voor veel meer mensen aantrekkelijk worden, vindt de overheid. Zakelijk rijders profiteren al van een gunstige fiscale bijtelling wanneer ze kiezen voor een volledig elektrische auto. Met de subsidie op elektrische auto’s wil het kabinet elektrisch autorijden voor nóg meer mensen – dus ook privérijders – bereikbaar maken. Daarvoor heeft de overheid een flink bedrag beschikbaar gesteld. Aan de subsidiepot zit wel een maximum. Particulieren die in aanmerking willen komen voor de overheidskorting dienen daarom op tijd hun subsidieaanvraag in te dienen.

Aanvraag subsidie: Eenvoudig indienen met je DigiD

Je kunt de subsidie aanvragen via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De subsidie aanvraag indienen kan vanaf 1 juli 2020 en gebeurd d.m.v. je DigiD.

Je kunt de subsidie pas aanvragen, nadat je een koop- of leaseovereenkomst hebt gesloten. Koop- of leaseovereenkomsten met een datum op of na 4 juni 2020 komen in aanmerking voor subsidie.

Meer informatie

Voor wie is de subsidie bedoeld?

De subsidie is alleen bedoeld voor particulieren, dus niet voor zakelijk rijders of zzp’ers. De subsidie geldt voor personenauto’s met 0 gram uitstoot, zowel gebruikt als nieuw, met een oorspronkelijke cataloguswaarde/nieuwprijs tussen de 12.000 en 45.000 euro en een minimale elektrisch actieradius van 120 kilometer (volgens WLTP). De subsidie is niet van toepassing op hybrideauto’s.

Korting geldt ook voor private lease

Natuurlijk is een paar duizend euro een boel geld. Maar je zult het resterende aanschafbedrag nog altijd zelf moeten bijleggen. Daarom is het fijn dat de subsidie ook voor private lease auto’s geldt. Je krijgt het financiële steuntje in de rug dan maandelijks uitbetaald, buiten jouw private lease contract om.

De subsidie wordt over 4 jaar uitgesmeerd. Bij het aangaan van de lease krijg je dus niet in één keer €4.000, in plaats daarvan krijg je €4.000 / 48 = €83,33 per maand, gedurende de eerste 4 jaar van de lease

Geen onbeperkte regeling

Verder is het goed om je te realiseren dat er sprake is van een subsidieplafond: dat wil zeggen, dat de overheid geen onbeperkte middelen heeft. Voor 2020 is er geld beschikbaar voor zo’n 2.500 nieuwe- en 3.600 gebruikte elektrische auto’s.

Waarom deze subsidieregeling?

Het doel van de overheid is om de keuze voor een elektrische auto te stimuleren. De subsidie resulteert in een kleiner prijsverschil met een personenauto op fossiele brandstof en zorgt ervoor dat de ambities uit het Regeerakkoord en het Klimaatakkoord worden verwezenlijkt. In het Regeerakkoord is afgesproken dat uiterlijk in 2030 alle nieuwe personenauto’s emissieloos zijn.

De doelstellingen van het Klimaatakkoord zijn onder meer:

  • Rond 2025 moet er een volwaardige markt van gebruikte elektrische auto’s voor particulieren zijn
  • In 2030 dient 100 % van de nieuwverkopen van personenauto’s elektrisch te zijn

Voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden heeft tal van voordelen. Een elektrische auto is minder belastend voor het milieu en stoot geen schadelijke stoffen uit. Andere pluspunten:

  • Je betaalt in 2020 geen aankoopbelasting (BPM)
  • Je betaalt tot 2025 geen wegenbelasting (motorrijtuigenbelasting, MRB)
  • Een elektrische auto heeft veel minder onderhoud nodig dan een auto op benzine of diesel
  • De verbruikskosten zijn lager, vooral als je goedkoop kunt opladen op je werk of via zonnepanelen
  • Elektrisch rijden is stil en zeer comfortabel
  • Met een laadpaal aan huis of in de buurt hoef je niet meer langs het tankstation
Bekijk hier onze EV-voorraad

Voorbeeldberekening Nissan LEAF Acenta 40 kWh batterij (koop)

Consumentenadviesprijs€ 36.990 
Nissan Zero Emission Bonus– € 4.000 
Actieprijs € 32.990 
   
Online subsidieaanvraag – € 4.000
U rijdt dan een nieuwe Nissan LEAF Acenta 40 kWh (na aftrek van subsidie) voor  € 28.990
Vraag hier vrijblijvende een koop offerte aan

Voorbeeldberekening Nissan LEAF Acenta 40 kWh batterij (Private Lease)

Maandtermijn o.b.v. 60 maanden / 10.000km per jaar€ 429 
Maandelijkse subsidie (tijdens de eerste 48 maanden)– € 83,33 
   
Maandtermijn (na aftrek van subsidie) tijdens de eerste 48 maanden € 345,67
Vraag hier vrijblijvende een Private Lease offerte aan
HomeSubsidieregeling elektrisch rijden