Het is weer tijd voor de winterbandenwissel 11 november 2022

De winter laat zich moeilijk voorspellen. Daarom is het belangrijk om hier goed op voorbereid te zijn. Zorg dat uw Nissan ruim van te voren winterklaar is en wissel op tijd uw banden. Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om meer grip te bieden bij lagere temperaturen. Een winterband biedt al extra veiligheid bij temperaturen onder 7°C.

AANBOD WINTERBANDENSETS

U kunt naast de losse winterbanden ook kiezen voor complete Nissan winterbandensets. Deze sets worden geleverd in combinatie met lichtmetalen of stalen wielen. U heeft de keuze tussen Bridgestone, Firestone of Nexen banden, waarbij Bridgestone de premium lijn vertegenwoordigen. Deze sets zijn uitgerust met het Nissan originele bandenspanningscontrolesysteem.

Wilt u een voor u op maat gemaakte offerte voor winterbanden of all-season banden, of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

WAAROM WINTERBANDEN?

Met winterbanden heeft u een kortere remweg Allereerst is de rubbersamenstelling van een winterband anders. Het rubber van een zomerband wordt bij lagere temperaturen hard en heeft daardoor minder grip. Een winterband blijft daarentegen ook bij lage temperaturen flexibel, dat zorgt voor meer grip. Op een besneeuwde weg is de remweg de helft korter dan bij zomerbanden. Dit betekent dat u bij een snelheid van 50 km/u maar liefst 31 meter eerder stilstaat.* Met winterbanden heb je meer grip Ook heeft een winterband lamellen, dat zijn kleine maar zeer effectieve inkepingen in de profielblokken. Deze zorgen voor extra grip bij optrekken en remmen. Een auto op winterbanden die 100 km/u rijdt en remt op een nat wegdek, staat vier meter eerder stil dan dezelfde auto op zomerbanden. Dat kan het verschil betekenen tussen wel of geen aanrijding. Europese regels voor winterbanden en sneeuwkettingen In Nederland en België zijn winterbanden niet verplicht. Dit is anders in omringende landen binnen Europa. In bijvoorbeeld Luxemburg, Duitsland en Frankrijk zijn winterbanden verplicht onder winterse omstandigheden.

Remweg op een besneeuwde weg

50 km/u

AFSPRAAK MAKEN

OVERIGE OPTIES:

Originele Nissan wielsloten: Met een wielslotset worden uw kostbare velgen tegen diefstal beveiligd. De slotbouten/moeren kunnen alleen verwijderd worden met speciaal gereedschap, dat samen met de set wordt geleverd. De sloten zijn duurzaam, sterk, en roestbestendig. Originele Nissan wieldoppen: Kiest u voor een winterbandenset voorzien van stalen velgen? Dan kunt u als optie de originele wieldoppen bijbestellen. Deze zijn niet alleen voor de sier, maar hebben ook een beschermende functie. Ze beschermen zowel de band als de velg tegen beschadigingen van bijvoorbeeld de stoep.

Download onze winterbanden brochure voor meer info en prijzen.

DOWNLOAD
HomeNieuwsHet is weer tijd voor de winterbandenwissel