Nu tot 5000 euro subsidie op elektrische bestelwagens 12 februari 2021

Wie vanaf volgende maand een nieuwe, volledig elektrische bestelauto koopt, krijgt tot 5000 euro subsidie. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft dat bekendgemaakt. Het is de bedoeling dat hiermee ondernemers over de streep worden getrokken, die nu nog twijfelen omdat elektrische bestelwagens duurder zijn dan benzine- en dieselauto’s.

In totaal komt er 185 miljoen euro subsidie beschikbaar, waarvan 22 miljoen euro bedoeld voor is dit jaar. Met dit geld kunnen zo’n vierduizend bestelauto’s worden gesubsidieerd. Het subsidiebedrag is niet alleen te gebruiken voor aanschaf, maar ook voor lease. In dat geval wordt het voordeel over de maandlasten verdeeld. De Rijksoverheid spreekt niet over een maximale catalogusprijs voor de bestelbussen als voorwaarde, zoals die wel voor personenauto’s geldt.

Minder vrachtwagens of bedrijfsbusjes in de stad

Geen uitlaatgassen van vrachtwagens of bedrijfsbusjes meer in de stad, is het devies van het ministerie. Het is de bedoeling dat de komende jaren auto’s met uitlaatgas definitief uit de binnensteden worden verbannen. Veertien steden hebben al formeel aangekondigd in 2025 zo’n zero-emissiezone in te voeren. Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) ,,Nu we meer thuis zijn valt op hoeveel bestelbusjes en vrachtwagens er rondrijden in de steden. De afspraken die we maken zorgen ervoor dat het vanzelfsprekend wordt dat over een aantal jaar in de stad de schappen vol liggen, het afval wordt opgehaald en je pakje er op tijd aankomt, maar dan zonder uitlaatgassen en CO2-uitstoot.”

Bent u opzoek naar een nieuwe of gebruikte (elektrische) bedrijfswagen, neem dan contact op met onze Accountmanager Zakelijke Markt op 06 125 639 04  of mail naar bart@autoniroc.nl .

ONTDEK DE NISSAN E-NV200
HomeNieuwsNu tot 5000 euro subsidie op elektrische bestelwagens