INTERSTAR, PRIMASTAR EN NIEUWE TOWNSTAR: VERNIEUWDE AANBOD NISSAN-BEDRIJFSWAGENS MAAKT BEDRIJVEN TOEKOMSTBESTENDIG 6 oktober 2021

Nissan zet een nieuwe stap met zijn strategie voor lichte bedrijfswagens en onthult een vernieuwd en hernoemd aanbod dat bestaat uit de Interstar, de Primastar en de nieuwe Townstar.

Met deze drie modellen brengt Nissan eenheid in zijn aanbod van lichte bedrijfswagens voor Europa. Dit modellenaanbod biedt zakelijke klanten – zij zijn immers de basis van de strategie voor lichte bedrijfswagens – efficiënte mobiliteit.

De NV400 is omgedoopt tot Interstar en met dit model zorgt Nissan voor een sterkere aanwezigheid in het segment van de grote bestelbussen. De scherper gelijnde NV300 krijgt de naam Primastar en is de middelgrote optie, terwijl Nissan het segment van de compacte bestelbussen bedient met de volledig nieuwe Townstar.

Met dit toonaangevende aanbod van lichte bedrijfswagens blijft Nissan ondersteuning bieden aan ondernemers, zowel vandaag als in de toekomst. Dankzij uitgebreide configuratiemogelijkheden biedt het vernieuwde aanbod voor iedere zakelijke uitdaging een oplossing. Van de grote Interstar via de veelzijdige middelgrote Primastar tot de compacte, innovatieve nieuwe Townstar. We luisteren naar onze klanten en blijven voldoen aan hun uiteenlopende behoeften’, zegt Emmanuelle Serazin, LCV & Corporate Sales Director van Nissan Europe.

Als onderdeel van het Nissan NEXT-transformatieplan versterkt het vernieuwde aanbod de slagkracht van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Het zorgt voor concurrentievoordelen die het mogelijk maken om het marktaandeel in Europa in de loop naar 2025 te vergroten.

‘We geven prioriteit aan ons bedrijfswagenaanbod en maken gebruik van de kwaliteiten en expertise van de Alliantie om duurzame groei te bereiken. Met de nieuwe Townstar heeft het Nissan-design een nog hoger niveau bereikt en in combinatie met de unieke technologie versterkt Nissan daarmee zijn aanwezigheid in de markt van lichte bedrijfswagens”, zegt Serazin.

E-commerce blijft zich verder ontwikkelen, de verstedelijking neemt toe en het ondernemerschap wordt steeds populairder. Bedrijven moeten rekening houden met veranderende regelgeving op gebied van mobiliteit en een sterkere focus op duurzaamheid.

Als leider op het gebied van elektrische lichte bedrijfswagens borduurt Nissan voort op zijn expertise en sterke historie op gebied van elektrificatie. Een volledig elektrische versie van de nieuwe Townstar volgt de baanbrekende e-NV200 op, een van de eerste elektrische bedrijfswagens in massaproductie. Met op de Ariya geïnspireerde designdetails, zoals de kenmerkende koplampen en het iconische Kumiko-patroon in het front, is de Nissan Townstar een geavanceerd aanbod.

De nieuwe Townstar is het eerste Europese model dat het nieuwe Nissan-logo draagt en belichaamt het innovatieve design en de technologie van Nissan. De nieuwe compacte bedrijfswagen wordt in de fabriek in Maubeuge (Noord-Frankrijk) gebouwd op het CMF-CD-platform van de Alliantie en is het begin van een nieuw tijdperk voor lichte bedrijfswagens van Nissan.

De aanzienlijk verbeterde Primastar onderscheidt zich met een scherp en dynamisch design, dankzij de nieuwe in elkaar grijpende grille, LED-koplampen en (optionele) lichtmetalen 17-inchwielen. Ook is hij voorzien van nieuwe Advanced Driving Assistance Systems (ADAS) die het comfort en de veiligheid verder verbeteren. Bijvoorbeeld met Blind Spot Warning, Lane Departure Warning, Traffic Sign Recognition, Adaptive Cruise Control en Intelligent Emergency Braking.

De middelgrote Primastar beschikt met de reeks motoren die voldoen aan de Euro 6d-emissienorm over meer vermogen. Daarmee profiteren klanten van de nieuwste lage-emissie-aandrijftechnologie, met zowel handgeschakelde als automatische transmissies met dubbele koppeling.

Nissan blijft zich inzetten om bedrijven te helpen om toekomstbestendig te worden. Daarom wordt ieder model van het vernieuwde aanbod voor extra gemoedsrust geleverd met een in heel Europa geldige toonaangevende 5 jaar garantie.

Elektrificatie zal in de markt van lichte bedrijfswagens een steeds grotere rol gaan spelen. Het nieuwe aanbod lichte bedrijfswagens van Nissan helpt bedrijven toekomstbestendig te worden.

 

HomeNieuwsINTERSTAR, PRIMASTAR EN NIEUWE TOWNSTAR: VERNIEUWDE AANBOD NISSAN-BEDRIJFSWAGENS MAAKT BEDRIJVEN TOEKOMSTBESTENDIG