De Nissan Qashqai verkozen tot de meest betrouwbare auto 26 januari 2023

De nieuwe Nissan Qashqai is uitgeroepen tot de meest betrouwbare auto na een enquête onder 50.000 consumenten.

De Nissan Qashqai kwam naar voren als de duidelijke winnaar na een jaarlijks betrouwbaarheidsonderzoek uitgevoerd door de gerespecteerde Britse consumentenorganisatie, Which?.

De auto behaalde een zeldzame betrouwbaarheidsscore van maar liefst vijf sterren van de deskundige testers die de bruikbaarheid, betrouwbaarheid prezen.

“Nissan’s inspanningen met de geheel nieuwe versie hebben ertoe geleid dat deze is gekroond tot onze meest betrouwbare auto voor 2023 – een fantastische prestatie voor wat één van de meest betaalbare auto’s in zijn segment is”, zei Which.

“Het is gemakkelijk om kritisch te zijn, aangezien dit zo’n nieuwe auto is – nieuwere modellen zijn immers over het algemeen betrouwbaarder. Maar als we in ons onderzoek naar auto’s van vergelijkbare leeftijd kijken, was niet één ervan betrouwbaar genoeg om vijf van de vijf sterren in deze categorie te krijgen, laat staan ​​dat ze ook maar in de buurt kwamen van de winnaar. Uit onze data blijkt dat 2023 het jaar van de Qashqai wordt.”

David Moss, Senior Vice President Research & Development bij Nissan Technical Center in Cranfield, waar het nieuwe model werd ontwikkeld, zei: “We zijn verheugd dat zowel echte klanten als deskundige recensenten de kwaliteit en duurzaamheid van onze fantastische nieuwe Qashqai erkennen.

“Onze technische teams hebben de auto tijdens de ontwikkelingsfase aan een reeks slopende tests onderworpen om de allerhoogste betrouwbaarheidsnormen te garanderen, dus het is echt de moeite waard om deze erkenning te krijgen van mensen die er elke dag mee rijden.”

Het team van David, gevestigd in het technisch centrum van Nissan in Cranfield, Bedfordshire, onderwerpt nieuwe Nissan-modellen aan een groot aantal uitdagende tests voordat de auto’s in de verkoop gaan om ervoor te zorgen dat voertuigen voldoen aan strikte kwaliteits- en betrouwbaarheidsnormen.

Nissan gebruikt een speciale testinstallatie die drie jaar rijden in slechts vijf weken simuleert, met ingenieurs die zelfs aan boord klimmen om te luisteren naar eventueel gepiep en geratel in het interieur. Auto’s ondergaan ook extreme hitte- en koude-weertesten, terwijl speciale installaties worden opgezet om herhaaldelijk deuren dicht te slaan, waarmee een leven lang gebruik wordt gesimuleerd, waarbij testers controleren op schade aan scharnieren en deurmaterialen. Het ontwikkelingsteam slaat zelfs een reeks vrijetijds- en activiteitenuitrusting op (bijv. kinderwagens, golfclubs, koffers) om de duurzaamheid van kofferruimtebekledingen en bekledingen te testen.

Alan Johnson, Vice President of Manufacturing bij de Nissan-fabriek in Sunderland, voegde hieraan toe: “We zijn er trots op dat we de Qashqai hebben gebouwd en zijn absoluut verheugd om het aanhoudende succes bij klanten te zien. Het geeft enorm veel voldoening te weten dat we niet alleen één van de meest populaire auto’s maken, maar ook de meest betrouwbare.

“Deze prijs is een waar bewijs van het harde werk, de toewijding en de expertise van ons 6.000 man sterke team hier in Sunderland, evenals van onze uitstekende partners in de toeleveringsketen.”

Andrew Humberstone, algemeen directeur van Nissan Motor (GB) Ltd, zei: “Betrouwbaarheid is vaak de belangrijkste kwaliteit waar mensen naar zoeken bij de aankoop van een van onze voertuigen.

”Om op dit gebied de steun te krijgen van een onafhankelijke en strenge Consumentenorganisatie zoals Which? – om nog maar te zwijgen van 50.000 consumenten – is een welkom schouderklopje voor iedereen bij Nissan die werkt aan de betrouwbaarheid van elke auto die we leveren.”

HomeNieuwsDe Nissan Qashqai verkozen tot de meest betrouwbare auto