Datalek RDC 27 maart 2021

Waarschijnlijk heeft u al uit de media vernomen dat door een datalek de voertuig- en persoonsgegevens van een groot aantal klanten van autobedrijven gelekt zijn. Het betreft hierbij verouderde gegevens uit het databestand van onze dienstverlener RDC. De kans dat het hierbij ook gaat om gegevens van sommige van onze klanten is niet uit te sluiten.

Onze dienstverlener RDC heeft direct Fox-IT, experts op het gebied van cybersecurity, in huis gehaald om te achterhalen hoe het lek heeft kunnen ontstaan. Zowel wij als ook RDC hebben direct een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens gedaan van dit voorval.

Indien u per mail of telefoon benaderd wordt door partijen die werkzaamheden aan uw auto willen uitvoeren en daarvoor willen langskomen op uw huisadres of u vragen de auto ergens langs te brengen, gaat u daar niet op in! Wij zullen u nooit op deze manier benaderen over technische updates.

We kunnen ons voorstellen dat u eventueel vragen heeft over dit voorval. We verwijzen u daarvoor naar de servicedesk van RDC: 020-6445553

HomeNieuwsDatalek RDC