Bandenservice

Er zijn drie soorten banden: zomerbanden, winterbanden en vier seizoensbanden. Bij temperaturen onder de 7 graden Celsius bewijzen winterbanden al hun nut. Dankzij hun specifieke profiel en rubbersamenstelling zorgen winterbanden voor aanzienlijk meer grip onder winterse omstandigheden dan de zomerse varianten. De vier seizoensband zit qua eigenschappen hier tussenin en is zowel in de zomer als in de winter te gebruiken.

Bandenopslag
Uw zomerbanden kunnen tijdens de wintermaanden tegen een schappelijke vergoeding bij ons worden opgeslagen. Uiteraard kunnen uw winterbanden tijdens de zomermaanden ook bij ons opgeslagen worden. Wel zo makkelijk.

Bandenaanbod
Wij bieden een uitgebreid bandenaanbod, waarbij Michelin het belangrijkste huismerk is.

Tips

  • Controleer regelmatig de bandenspanning. De juiste druk voor uw banden staat in de handleiding van de auto en vaak ook aan de binnenkant van de tankklep. De luchtpomp bij het benzinestation vult automatisch de luchtdruk aan tot de waarde die u invult op het display. Voor winterbanden mag u daar 0,2 bar bovenop tellen. Het beste is het om de bandenspanning te controleren bij een koude band. Banden met een lagere bandenspanning dan voorgeschreven slijten sneller, hebben minder grip en beïnvloeden het brandstofverbruik nadelig.
  • Meet de profieldiepte. 1,6 mm is het wettelijk minimum, maar als u weet dat een profiel van 3 mm al driekwart minder water kan afvoeren dan het profiel van een compleet nieuwe band, is het verstanding op tijd uw banden te vervangen.
  • Als één band is afgesleten en de andere band op dezelfde as nog niet, is het toch beter beide banden te vervangen. ‘Ongelijke’ banden zijn niet bevorderlijk voor de grip. Een ongelijkmatige bandenslijtage duidt overigens vaak op een slechte uitlijning. Een slechte uitlijning kan ontstaan zijn door met het wiel te hard een stoep te hebben geraakt. Een scheef wiel is het gevolg. Het probleem kan verholpen worden door de auto uit te lijnen: het onder de juiste hoek plaatsen van de wielen onder de auto.
  • Check van tijd tot tijd de band op beschadigingen. Grote barsten of uitstulpingen kunnen leiden tot een klapband.
  • Vergeet niet uw reserveband regelmatig te controleren. Uw reserveband ligt dan wel ongebruikt in uw auto, soms kan er toch lucht ontsnappen. Controleer daarom ook regelmatig de spanning van de reserveband.
MAAK NU EEN AFSPRAAK VOOR UW BANDENSERVICE
HomeBandenservice