DE NIEUWE NISSAN ARIYA

Nissan Ariya

De volledig elektrische coupé crossover voor een nieuw tijdperk

De Ariya is de eerste volledig elektrische coupé crossover van Nissan – biedt een krachtige acceleratie, een soepele en stille rijervaring en een interieur met een luxueuze haast lounge-achtige sfeer. De autonome rijfuncties maken rijden minder stressvol, de persoonlijke assistentie met stembediening en naadloze connectiviteit vergroten het zelfvertrouwen onderweg en creëren een prettige omgeving voor bestuurder en passagiers. Met een geschatte actieradius tot 500 kilometer (WLTP, onder voorbehoud van homologatie) is de Nissan Ariya de perfecte partner voor zowel dagelijks woon-werkverkeer als roadtrips. De Arya wordt zowel leverbaar met twee- als vierwielaandrijving en beschikt standaard over een imposant trekvermogen van maar liefst 1.500 kg.

De Nissan Ariya is grotendeels gebaseerd op de gelijknamige conceptcar die op de 2019 Tokyo Motor Show werd getoond. Met de IMx op de 2017 Tokyo Motor Show werd al naar de nieuwe Nissan gehint. Het is het eerste productiemodel dat de nieuwe, elektrische merkidentiteit van Nissan laat zien. De Nissan Ariya wijst de weg naar een nieuw tijdperk waarin elektrificatie, geoptimaliseerd platformgebruik en naadloze AI-voertuigtechnologie de standaard zijn.

De Nissan Ariya wordt gebouwd op Nissans volledig nieuw EV-platform. De Ariya is de ultieme uitdrukking van Nissan Intelligent Mobility, de merkstrategie die de aantrekkingskracht van de auto’s versterkt en helpt om de ultieme ambitie waar te maken: een toekomst zonder emissie of dodelijke ongevallen in het autoverkeer.

e-4ORCE: rijcomfort en handling zonder compromis

De vierwielaangedreven Nissan Ariya-uitvoeringen met twee elektromotoren zijn voorzien van Nissans meest geavanceerde vierwielaandrijvingstechnologie, e-4ORCE. De ‘e’ in e-4ORCE staat voor het volledig elektrische aandrijfsysteem. ‘4ORCE’ verwijst naar de fysieke kracht en energie van de auto en de ‘4’ verwijst bovendien naar de vierwielaandrijving. e-4ORCE is ontstaan vanuit Nissans rijke historie van memorabele terreinwagens en sportauto’s. Daarmee is het de spirituele opvolger van het ATTESA E-TS koppel-splitsysteem van de Nissan GT-R en het intelligente 4×4-systeem van de Nissan Patrol.

Door het vermogen en de remprestaties specifiek te beheersen verhoogt e-4ORCE het vertrouwen van de bestuurder. Op vrijwel iedere ondergrond herkent het de bedoelde rijrichting, zonder dat de rijstijl daarvoor aangepast hoeft te worden. Bij bochten op een besneeuwde ondergrond bijvoorbeeld zorgt de technologie ervoor dat de auto altijd de gewenste richting volgt door een zeer nauwkeurige motor- en remaansturing.

De nauwkeurig aangestuurde e-4ORCE technologie en twee elektromotoren zijn afgestemd op ongeëvenaard rijcomfort. Dankzij het afremmen op de achterste motor wordt het hellen van de carrosserie tot een minimum beperkt in vergelijking tot het remmen op de motor voorin bij andere EV’s en hybrides.

EXTERIEUR

ARIYA is de adembenemende nieuwe belichaming van de nieuwe visie van Nissan. Een enkele horizontale lijn vervangt een wirwar aan contouren. Smalle LED-koplampen verlichten ‘s nachts uw weg en zijn overdag onzichtbaar. De finishing touch? Een nieuwe verlichte badge.

Het onderste deel van het schild wordt omgeven door subtiele verlichting die samen met het logo ingeschakeld wordt zodra de Ariya klaar is voor gebruik. Smalle LED-koplampen, bestaande uit vier miniprojectoren van 20 millimeter, geven samen met dynamische richtingaanwijzers een nieuwe vorm aan Nissans V-motion-design.

Van de zijkant bekeken, lijkt de Ariya dankzij de lage, strakke daklijn continu door de lucht te snijden. Sportieve, vijfspaaks 19-inch aluminiumvelgen (20-inch ook leverbaar, afhankelijk van uitvoering) versterken de dynamische stijl en het sportieve karakter.

Een enkele, ononderbroken lijn strekt zich uit over de zijkant en verbindt zo voor- en achterzijde. Hij zorgt voor een lineaire beweging en architectonische verfijning met  spanning en drama vanuit iedere hoek.

De achterzijde van de Nissan Ariya is net zo opvallend en wordt gekenmerkt door een steile C-stijl die vloeiend opgaat in de achterzijde. Het eendelige lichtblad, dat de gecombineerde achterlichten omvat, is ontworpen om in geparkeerd toestand een ‘blackout-effect’ te geven. Als de Nissan Ariya in gebruik is, wordt hij consistent rood verlicht. De achterste wielkasten benadrukken samen met de hoge achterspoiler de krachtige EV-prestaties van de Nissan Ariya.

INTERIEUR

Geleid door de Japanse term ma – verwijzend naar ruimtelijke openingen – is het interieur van de Ariya efficiënt en comfortabel ontworpen. In plaats van een traditioneel auto-interieur lijkt het interieur van de Ariya meer op een strakke café-lounge in een ruimteschip. Dankzij de voordelen van het volledig nieuwe EV-platform biedt de Ariya een van de ruimste interieurs in zijn klasse.

RIJONDERSTEUNING

Rijden op uw manier

U voelt zich meer op uw gemak. Technologieën voor rijondersteuning bieden u een helpende hand wanneer u dat nodig heeft. Filerijden? Geen probleem. Krappe parkeerplek? ARIYA regelt het wel.

De compacte aandrijflijncomponenten maken het mogelijk om het klimaatcontrolesysteem onder de motorkap te plaatsen (waar een traditionele benzinemotor zou zitten). Daardoor konden de ontwerpers de volledige lengte van het interieur benutten, zonder last te hebben van bijvoorbeeld een transmissietunnel of systemen onder het dashboard. Bovendien zorgen de vlakke vloer – dankzij de plaatsing van de batterij onderin het chassis – en de slanke Zero Gravity stoelen voor veel beenruimte en makkelijke interactie tussen de inzittenden voor- en achterin.

De stille, elektrische aandrijflijn en het royale gebruik van geluidsabsorberende materialen zorgen voor een uitzonderlijk stil interieur. Zo kan iedereen ontspannen genieten in het stressvrije, lounge-interieur van de Nissan Ariya.

De inzittenden voorin worden getrakteerd op het minimalistische dashboard van de Nissan Ariya dat naadloos aansluit op de lijnen van het interieur en vloeiend overgaat in de portieren. Er zijn geen knoppen en schakelaars zoals die te vinden zijn in conventionele auto’s. Primaire functies van de klimaatcontrole zijn geïntegreerd in het centrale deel van het dashboard, in de vorm van “capacitieve haptische schakelaars”. Deze virtuele schakelaars bieden hetzelfde gevoel als mechanische schakelaars, doordat ze trillen als ze worden aangeraakt. Ze verschijnen alleen wanneer de auto is ingeschakeld. Een technologische en toch luxueuze touch.

Onder het midden van het dashboard zijn een centraal opbergvak en een uitvouwbaar blad geplaatst. Het innovatieve, uitschuifbare tafelontwerp vormt het interieur om tot een mobiele werkruimte.

De instelbare middenconsole kan naar individuele voorkeur van de bestuurder worden verplaatst en de instelling kan worden opgeslagen in het bestuurdersprofiel. Bij een volgende rit wordt alles dan automatisch ingesteld. Op de console zit een nieuwe transmissiehendel die perfect in de handpalm past, waarmee wordt aangezet tot een ontspannen rijpositie met de rijmodusbediening binnen handbereik.

Passagiers achterin hebben een overvloed aan hoofd- en beenruimte. Dankzij de vlakke vloer kunnen zij zelfs makkelijk de benen kruisen en ontspannen zitten. Accenten geven achterin een sterk gevoel van verfijning en comfort. De slanke voorstoelen zijn zo geplaatst dat ze de B-stijl afdekken, waardoor de inzittenden een panoramisch zicht naar buiten hebben. De Nissan Ariya is daarnaast voorzien van een zonnedak voor een nog sterker gevoel van openheid.

PROPILOT

Minder stress. ProPILOT met Navi-link helpt u in langzaam rijdend verkeer en om in het midden van de rijbaan te blijven.

HEAD-UP DISPLAY

De Nissan Ariya beschikt over een van de grootste full-colour head-up displays in het segment. De weergave toont vergelijkbare informatie als te zien direct achter het stuur, waarmee belangrijke rij-informatie op een heldere manier direct in het gezichtsveld van de bestuurder valt, zonder afleiding.

PARKEREN MET PROPILOT

Druk op de ProPILOT park knop, ga rustig achterover zitten en haal uw handen van het stuurwiel want ARIYA kan zichzelf parkeren.

CONNECTIVITEIT

Blijf verbonden met de wereld

Grote dubbele displays en bediening met haptische feedback zijn pas het begin. Wilt u uw favoriete apps voor u zien? U hoeft alleen maar te swipen. Wilt u uw afspeellijst horen? U hoeft het maar te vragen.

NISSAN APP

Blijf verbonden met uw Nissan ARIYA. Leer uw voertuig kennen met de Nissan App die elke dag slimmer wordt. 

STEMHERKENNING

Met ingebouwde stemherkenning kunt u uw stem gebruiken om muziek af te spelen, bars te vinden of zelfs uw slimme huis te bedienen.

NISSAN APP

Blijf verbonden met uw Nissan ARIYA. Leer uw voertuig kennen met de Nissan App die elke dag slimmer wordt.

UITVOERINGEN

De juiste ARIYA voor u

Zoek de juiste samenstelling. De keuze tussen twee batterijen en drie aandrijflijnen – inclusief e-40RCE vierwielaandrijving – biedt u een ervaring op maat. 

ARIYA – 63 KWH 2WD

Force of wonder

 • Actieradius: tot 360 km(WLTP gecombineerd)
 • Vermogen (KW): 160
 • Topsnelheid:
  160 km/h
 • Acceleratie (0-100 km/h)
  7,5 sec.
 • DC-laden:
  130 kW
 • AC-laden:
  7,4 kW (1 fase)
 • Maximaal trekgewicht:
  1.500 kg

De eerste keuze voor wanneer u niet vaak langere afstanden hoeft te rijden, maar wel met een gezin dat in het weekend snakt naar avontuur.

ARIYA – 87 KWH 2WD

FORCE OF TOURING

 • Actieradius: tot 500 km(WLTP gecombineerd)
 • Vermogen (KW): 178
 • Topsnelheid:
  160 km/h
 • Acceleratie (0-100 km/h)
  7,6 sec.
 • DC-laden:
  130 kW
 • AC-laden:
  22 kW (3-fase)
 • Maximaal trekgewicht:
  1.500 kg

Maximaliseert de actieradius om tegemoet te komen aan de behoeften van het rijden van langere afstanden.

ARIYA – e-4ORCE 63 KWH 4WD

FORCE OF ADVENTURE

 • Actieradius: tot 340 km(WLTP gecombineerd)
 • Vermogen (KW): 205
 • Topsnelheid:
  200 km/h
 • Acceleratie (0-100 km/h)
  5,9 sec.
 • DC-laden:
  130 kW
 • AC-laden:
  7,4 kW (1 fase)
 • Maximaal trekgewicht:
  1.500 kg

Meer prestaties en meer spanning dankzij de innovatieve e – 40RCE – technologie, ingebed in een snel en responsief pakket.

ARIYA – e-4ORCE 87 KWH 4WD

FORCE OF POWER

 • Actieradius: tot 460 km(WLTP gecombineerd)
 • Vermogen (KW): 225
 • Topsnelheid:
  200 km/h
 • Acceleratie (0-100 km/h)
  5,7 sec.
 • DC-laden:
  130 kW
 • AC-laden:
  22 kW (3-fase)
 • Maximaal trekgewicht:
  1.500 kg

Het beste van twee werelden: de uitdager op de langere afstand met alle praktische voordelen van de e-40RCE-technologie.

ARIYA – e-4ORCE 87 KWH PERFORMANCE 4WD

THE ULTIMATE FORCE

 • Actieradius: tot 400 km(WLTP gecombineerd)
 • Vermogen (KW): 290
 • Topsnelheid:
  200 km/h
 • Acceleratie (0-100 km/h)
  5,1 sec.
 • DC-laden:
  130 kW
 • AC-laden:
  22 kW (3-fase)
 • Maximaal trekgewicht:
  1.500 kg

Een absolute blikvanger met de beste combinatie van prestaties en technologie.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Lengte4595 mm
Breedte1850 mm
Hoogte1660 mm
Gewicht(afhankelijk van versie en uitrusting)1.800 – 2.300 kilo
Wielbasis2775 mm
Inhoud bagageruimte2WD: LHD 468 L, RHD 466 L4WD: LHD 415 L, RHD 408 L
LaadtypeCCS (voor Europa)
Bandenmaat(voor en achter)235/55 R19255/45 R20 (optioneel)

Bereidt u voor op de introductie

Eind 2021 start de revolutie. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste gebeurtenissen voor u de auto kunt bestellen.

MELD ME AAN
HomeDE NIEUWE NISSAN ARIYA